Υπογράφτηκε η απαγόρευση της gay θεραπείας μεταστροφής ανηλίκων στο Πουέρτο Ρίκο

Άρθρο από το Antivirus Magazine

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Ρικάρντο Ροσέλο, υπέγραψε την εκτελεστική οδηγία που απαγορεύει τη λεγόμενη gay θεραπεία μεταστροφής σε ανήλικα άτομα.

“Αυτές οι θεραπείες στερούνται επιστημονικής βάσης και, επιπλέον, προκαλούν περιττή βλάβη και οδύνη στα LGBT+ ανήλικα άτομα.”

Ο Ροσέλο ανακοίνωσε για πρώτη φορά την απόφασή του την περασμένη εβδομάδα, λίγες μέρες μετά την κατάθεση, νομοσχεδίου σχετικά με το θέμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το κόμμα του, το Νέο Προοδευτικό Κόμμα.

Εξηγώντας τα κίνητρά του να λάβει μια αποφασιστική στάση ενάντια στη gay θεραπεία μεταστροφής, ο Ροσέλο δήλωσε:

“Αγωνίζομαι, ώστε το Πουέρτο Ρίκο να είναι μια κοινωνία στην οποία όλοι, ανεξάρτητα από το ποιο άτομο αγαπούν, να μπορούν να ζουν ελεύθερα και χωρίς τον φόβο της δίωξης. Αυτό περιλαμβάνει τα πιο ευάλωτα άτομα στην κοινωνία μας, τα παιδιά μας, τα οποία πρέπει να έχουν στήριξη και αγάπη. Η gay θεραπεία μεταστροφής δεν ωφελεί κανένα άτομο, με κανέναν τρόπο, προκαλεί απίστευτο πόνο και οδύνη.”

Με την απαγόρευση της gay θεραπεία μεταστροφής σε ανηλίκους, το Πουέρτο Ρίκο εντάσσεται στις 15 Πολιτείες των ΗΠΑ, μαζί με την Περιφέρεια της Κολούμπια, που εφαρμόζουν νόμους που προστατεύουν την LGBT+ νεολαία.