Αξιολογήσεις εκπαιδευόμενων

«Η αίσθηση που είχα από την εκπαιδευτική επιτροπή είναι ότι πίσω από ό,τι έλεγε το κάθε μέλος υπήρχε επιστημονική γνώση, πράγμα που επιβεβαιωνόταν από το υψηλό επίπεδο μεταδοτικότητας. Θαυμαστή ήταν η μεταξύ σας συνεργασία.»

«Η συμβολή του εκπαιδευτικού στην επαγγελματική μου πορεία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Τόσο σε προσωπικό επίπεδο σαν άνθρωπος αλλά και σε επίπεδο γνώσης. Τελικά το θεωρητικό κομμάτι δεν είχε τη μοναδική σημασία αλλά και αυτά που κατάλαβα για εμένα αλλά και το πως έβλεπα την επιστημονική ομάδα να χειρίζεται θέματα και στην ομάδα την ίδια.»

«Οι εποπτείες ήταν χρήσιμες γιατί άκουγα περιστατικά συναδέλφων και γνώριζα νέους κόσμους. Το μοίρασμα εμπειριών σε συνάρτηση με την εποπτική ματιά με βοήθησε να βάλω εργαλεία στις αποσκευές μου, να φωτιστούν πράγματα που μπορεί να μην είχα καταλάβει, να έχω το νου μου για διάφορα που συμβαίνουν μέσα στην θεραπευτική σχέση. Με ενδυνάμωσε πολύ.»

«Το πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι υπήρχε χώρος για το λάθος. Αυτό με ανακούφιζε πολύ.»

«Νιώθω τυχερή που ήμουν σε αυτή την ομάδα του εκπαιδευτικού. Νιώθω τυχερή γιατί ένιωσα ασφάλεια και σεβασμό. Επίσης έβλεπα διαφορετικές γνώσεις, αντιλήψεις, εμπειρίες, που είχαν σίγουρα εμπλουτιστικό ρόλο.»

«Μου άρεσε η επιστημολογία που υπήρχε πίσω από την κάθε θεματική που ανοίγαμε. Φεύγοντας από κάθε συνάντηση, ένιωθα πιο έξυπνη και προβληματισμένη. Ένιωθα τα συναισθήματα μου να μετά κινούνται ενώ παράλληλα πολλές νέες σκέψεις είχαν γεννηθεί.»

«Το κλίμα αποδοχής, ενσυναίσθησης και γνησιότητας που δημιουργήσατε (η εκπαιδευτική επιτροπή) ήταν για εμένα το πιο σημαντικό στοιχείο που έδωσε μια ταυτότητα σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στα πρακτικά κομμάτια, μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός της θεωρίας με τη βιωματική μάθηση.»

«Οι βιωματικές ασκήσεις ήταν το καλύτερο εργαλείο για να μεταβολίσουμε τις πληροφορίες που μας δίνατε.»

«Φεύγω γεμάτη από νέες γνώσεις, χαρούμενη, συγκινημένη, ικανοποιημένη. Το Orlando για μένα είναι μία αφετηρία για μια νέα ματιά στη ζωή.»