Ξεκίνησαν και φέτος οι ενημερωτικές επαφές μας με συναδέλφους και φοιτητές-ριες

Ξεκίνησαν και φέτος οι ενημερωτικές επαφές μας με συναδέλφους, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, εμπειρότερα αλλά και νεότερα άτομα και φοιτητές-τριες-ά.

Βρεθήκαμε διαδικτυακά με εργαζόμενες-ους του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας (ΕΚΕΨΥΕ), δημόσιου φορέα με κέντρα ημέρας που παρέχουν υπηρεσίες σε μεγάλο βαθμό σε έφηβα άτομα και οικογένειες, αλλά και με σπουδαστές-τριες του College Year in Athens (CYA), ενός προγράμματος σπουδών για φοιτητές από το εξωτερικό, από διάφορες χώρες και πανεπιστημιακά τμήματα.

Συζητήσαμε για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα και την ψυχική υγεία, τις καλές πρακτικές στην παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης, αλλά και τα νομικά ζητήματα και τα ζητήματα δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Εισηγήτριες/εισηγητής: Στον πρώτο φορέα Νάνσυ Παπαθανασίου-Έλενα Όλγα Χρηστίδη. Στον δεύτερο, Χριστιάννα Γεννατά, Φίλιππος Παγάνης.

Με αφορμή τα παραπάνω, βρίσκουμε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη τους/τις συναδέλφους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες ή σταθερά εργαζόμενες-ους σε δομές και υπηρεσίες. Τα αιτήματα που λαμβάνουμε για διερευνητικές επαφές, ομιλίες, σεμινάρια ευαισθητοποίησης κ.α. είναι πολλά και προσπαθούμε σταθερά να ανταποκρινόμαστε.

Κυρίως όμως χαιρόμαστε που θέλετε να γίνετε κρίκοι μιας αλυσίδας που να σπάει τον κανόνα της παθολογιοποίησης και της άγνοιας των επαγγελματιών σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ληπτριών-ών υπηρεσιών (ψυχικής) υγείας.

Επόμενος στόχος και αίτημα για εμάς παραμένει η ποινικοποίηση των θεραπειών μεταστροφής (και) στην Ελλάδα, και βέβαια η οριζόντια επιμόρφωση συναδέλφων του δημόσιου τομέα, για πραγματικά πιο ανοιχτή και ασφαλέστερη πρόσβαση των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης.