Τις θεραπείες μεταστροφής απαγόρευσε η Πόλη του Μεξικού

Εικόνα: avmag.gr

Άρθρο από το Antivirus Magazine

Η Πόλη του Μεξικού έγινε η πρώτη περιοχή στο Μεξικό που απαγόρευσε τις επικίνδυνες θεραπείες μεταστροφής, σε μια ιστορική νίκη για την ΛΟΑΤ+ κοινότητα της χώρας.

Σύμφωνα με τους The New York Times, το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της θεραπείας μεταστροφής, που ορίστηκε από το περιφερειακό συνέδριο της Πόλης του Μεξικού ως οποιεσδήποτε πρακτικές ή θεραπείες που στοχεύουν να «ακυρώσουν, να εμποδίσουν, να τροποποιήσουν ή να υπονομεύσουν» την ταυτότητα του φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ατόμου, ψηφίστηκε στη συνεδρία της Παρασκευής.

Υπήρξε διακομματική υποστήριξη για το νομοσχέδιο με την El Pais να ανέφερει ότι υπήρχαν 49 ψήφοι υπέρ της απαγόρευσης, εννέα κατά και 5 αποχές.

Εκείνοι που προωθούν θεραπείες μεταστροφής σε οποιαδήποτε μορφή μπορούν να καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη, ενώ όσοι υποβάλλουν ανηλίκους στην τρομακτική αυτή πρακτική αντιμετωπίζουν ακόμη υψηλότερες ποινές.

Η Πόλη του Μεξικού κρατά  τα πρωτεία στα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα στο Μεξικό. Το 2009 έγινε ήταν πρώτη περιοχή που νομιμοποίησε τους γκέι γάμους ενώ τώρα έγινε η πρώτη που απαγόρευσε τις θεραπείες μεταστροφής.