Εκπαιδευτικό τριήμερο για τη διαθεματικότητα: “Through The Lens Of The Other”

Από τις 18 έως τις 21 Απριλίου, βρεθήκαμε στη Ρουμανία για την υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού τριημέρου για τη διαθεματικότητα, σε συνεργασία με την οργάνωση Inter Alia, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “Through The Lens Of The Other”.

Είχαμε τη χαρά να συντονίσουμε την εκπαίδευση μίας πλούσιας σε εμπειρίες ομάδας επαγγελματιών από 14 διαφορετικές χώρες, που δουλεύουν με νέους σε ζητήματα αποκλεισμού και διακρίσεων.

Τρεις μέρες γεμάτες επαφή, φραγμούς, προκλήσεις αλλά και ουσιαστική αλληλεπίδραση και διεύρυνση των οπτικών μας πεδίων, όπου δουλέψαμε το ζήτημα των “διασταυρούμενων ταυτοτήτων που δέχονται διακρίσεις”, αγγίζοντας βιωματικά ταυτότητες όπως: ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, Ρομά, πρόσφυγες/μετανάστες, μη λευκά και μαύρα άτομα, cis straight γυναίκες κ.α.

Κλείσαμε με το μήνυμα της επαγρύπνησης και της συνειδητότητας, ως δέσμευση στο να αντιλαμβανόμαστε τα ξεχωριστά προνόμια που έχουμε ή δεν έχουμε, εμείς και οι γύρω μας, σε διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες. Μια δέσμευση για να δημιουργούμε πάντα περισσότερο χώρο για κάθε καταπιεσμένη ταυτότητα δική μας ή άλλων.

Ευχαριστούμε όλες-ους που ήταν εκεί!