Τελικό Διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού προγράμματος INSIGHT

 

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, 08:30-18:00, θα πραγματοποιηθεί το τελικό διεθνές Συνέδριο του Ευρωπαϊκού προγράμματος INSIGHT, στο οποίο συμμετέχει το Orlando LGBT.

Το πρόγραμμα INSIGHT ολοκληρώνεται μετά από 2 χρόνια εργασιών, με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μέσω της ενίσχυσης των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των στάσεων του μελλοντικού προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα βασικά αποτελέσματα και οι δράσεις του προγράμματος, ο οδηγός καλών πρακτικών και η διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα, και θα συζητηθούν οι υπάρχουσες προκλήσεις και αποκλεισμοί που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις υπηρεσίες υγείας, και τα επόμενα βήματα για την διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης.

Ακόμη, με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε για πρώτη φόρα στην Ελλάδα, ως έναν εκ των δύο κεντρικών ομιλητών-ριών του συνεδρίου, τον Δρ. Ilan H. Meyer. Ο Δρ. Meyer ανέπτυξε το θεωρητικό μοντέλο του μειονοτικού στρες, μέσω του οποίου περιγράφεται η επίδραση των διακρίσεων και του στίγματος στην ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, προσφέροντας ένα πλαίσιο κατανόησης των ανισοτήτων υγείας που αποδίδονταν έως τότε στις ίδιες τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες.

To Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

Για να κάνετε εγγραφή συμπληρώστε τη φόρμα εδώ: https://tinyurl.com/rat7tu4m

*Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ανοιχτή σε όλους-ες-α, χωρίς κόστος.

**Όλες οι ομιλίες και παρουσιάσεις του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

 

Σας περιμένουμε!

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και τους/τις κεντρικούς-ες ομιλητές-ριες