Βέρα Λάρδη

Η Βέρα Λάρδη είναι ψυχοθεραπεύτρια ψυχοδράματος και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Απέκτησε πτυχίο διπλής εξειδίκευσης στην Ιστορία Τέχνης και τις Θεατρικές Σπουδές από το Wolverhampton University και δίπλωμα από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία στο University of Central Lancashire και στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία και το Ψυχόδραμα στο Κέντρο Ψυχοδραματικών Συναντήσεων Αθηνών.

Εργάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ψυχοθεραπεύτρια, με άτομα και ομάδες. Συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε βιωματικές επιμορφώσεις για ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα με εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Ασχολείται με την εμψύχωση ομάδων που βιώνουν περιθωριοποίηση σε καλλιτεχνικές δράσεις και εργαστήρια εφαρμοσμένου θεάτρου. Σε συνεργασία με την Αλεξάνδρα Βασιλείου ανέπτυξαν το Θέατρο Κοινωνικού Διαλόγου. Αξιοποιήθηκε στις δράσεις “Αυθεντική Αντίδραση: ένας διάλογος για την ομοφοβία και την τρανσφοβία” και “A New Era (?): Παράσταση -διάλογος βασισμένη σε μαρτυρίες νέων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας”.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχοδράματος (ΕΕΨΥ) και μέλος του International Association for Group Psychotherapy and Group Processes (IAGP). www.art-in-perspective.gr