Μαριλίνα Αβάνη

Η Μαριλίνα Αβάνη είναι κουήρ άτομο, ψυχολόγος (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και εκπαιδευόμενο στη συνθετική συστημική ψυχοθεραπεία (Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων). Εχει εργαστεί στη γραμμή ψυχολογικής στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» και έχει υπάρξει εθελοντικά συντονιστό σε ομάδες ενδυνάμωσης ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού (Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας). Ως εκπαιδευτό ενηλίκων ευαισθητοποιεί για ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα σε διαλέξεις και σεμινάρια. Τα συγγραφικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με πτυχές των κουήρ εμπειριών που παραμένουν αόρατες και την αναγνώριση των επιρροών των συστημάτων καταπίεσης (έμφυλων, cis-ετεροκανονικών, ταξικών, ψυχιατρικών, κ.ά.).

Αναζητά και επιμορφώνεται, για την ίδια και για τους ανθρώπους που συνεργάζεται, σε χειραφετικές προσεγγίσεις της ψυχιατρικής εμπειρίας και της ψυχικής δυσφορίας.

Αυτή την περίοδο εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας, καθώς και συμβουλευτικής σε γονείς ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών.

Email: marilinavani@gmail.com