Γιώργος Παπαδοπετράκης

Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» από το 2009, υπεύθυνος κοινοτικών προγραμμάτων και σύμβουλος εξαρτήσεων από το 2020. Έχει σπουδάσει Computer Science στο Coventry University και το 2012 έλαβε εκπαίδευση από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε σχέση με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το 2017 ολοκληρώνει εκπαίδευση στο 18ΑΝΩ για τη «Θεραπεία των εξαρτήσεων» και πραγματοποιεί την πρακτική στον συμβουλευτικό σταθμό του 18ΑΝΩ στην Ασκληπιού. Την ίδια χρονιά ολοκληρώνει το πρόγραμμα  «Σεξουαλικές Εξαρτήσεις» του 18Ανω. Είναι απόφοιτος προγράμματος επιμόρφωσης “Ικανότητες Συμβουλευτικής στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης: γνώσεις, δεξιότητες και στάση στην επαγγελματική πρακτική” που υλοποιείται από το ΚΕΘΕΑ και το Τμήμα Ψυχιατρικής του University of California, San Diego.

Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση πλήθους προγραμμάτων και δράσεων της «Θετικής Φωνής» μεταξύ άλλων του συστήματος διαχείρισης και εκπαίδευσης εθελοντών της, των κέντρων πρόληψης και εξέτασης Ath Checkpoint και Thess Checkpoint, της ομάδας εργασίας στο δρόμο της Θετική Φωνής στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη. Από το  2014 έως σήμερα συντονίζει το πρόγραμμα παρέμβασης στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού – Άγιος Παύλος, και έχει εργαστεί με προγράμματα παρέμβασης σε 12 καταστήματα κράτησης της Ελλάδας σε συνεργασία με την Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής. Το 2015 και 2016 συντόνισε την ομάδα που πραγματοποίησε παρεμβάσεις ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV και τις ηπατίτιδες σε 82 κοινότητες Ρομά της Ελλάδας. Από το 2015 έχει τον συντονισμό και είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής του φορέα πρόληψης ενδυνάμωσης και υποστήριξης ανδρών, γυναικών και trans ατόμων που εργάζονται στο σεξ, Red Umbrella Athens. Από το 2018 έχει τον συντονισμό της ομάδας που πραγματοποιεί παρεμβάσεις στην κοινότητα των αντρών που κάνουν σεξ με άντρες για το ChemSex και παρέχει υποστήριξη και συμβουλευτική σε ΑΣΑ που εμπλέκονται με το chemsex.

Έχει πραγματοποιήσει πλήθος ενημερώσεων και εκπαιδεύσεων για τον HIV και τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε προγράμματα πρόληψης, μείωσης βλάβης και  θεραπείας του ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ και 18ΑΝΩ. Τέλος είναι επιστημονικός συνεργάτης του Orlando LBGT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα.