Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών “Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική” από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τη Ψυχολογία των ΛΟΑΤΚΙ+ Ταυτοτήτων, εκπονώντας την πτυχιακή του εργασία με θέμα τους μη- ετεροφυλόφιλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς στον εργασιακό χώρο, ενώ η διπλωματική του εργασία διερεύνησε τη σύνδεση της ΛΟΑΤΚΙ πολιτικής κοινότητας στην Ελλάδα με έννοιες όπως η ‘ταυτότητα’, ο ‘αυτοπροσδιορισμός’, ο ‘ασφαλής χώρος’, και η ‘κοινότητα’.

Αποτελεί ενεργό μέλος της ακτιβιστικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με παρουσία σε οργανώσεις όπως η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος, καθώς και στην IGLYO – International LGBTQI Youth and Student Organisation, της οποίας αποτέλεσε μέλος και Συντονιστής του Διοικητικού Συμβουλίου (2016-2017). Το 2019 αποτέλεσε Διαχειριστής Προγραμμάτων στην Οργάνωση Safe Place Greece, η οποία παρέχει στέγαση και υποστηρικτικές υπηρεσίες σε ΛΟΑΤΚΙ πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ενώ παράλληλα συμμετείχε ως εκπαιδευτής στο πρόγραμμα Bridging Rainbows του Solidarity Now, για εργαζόμενους πεδίου εντός τους προσφυγικού.

Από το 2019 εκπαιδεύεται στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική, στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης – Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Ψυχολόγος στο τομέα του προσφυγικό, στην Αθήνα και στη Σάμο., παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλευτική σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες.

Στους μελλοντικούς του στόχους είναι η απόκτηση συναφούς διδακτορικού τίτλου.

Email: gpapadimitriou.psy@outlook.com