Έλενα – Όλγα Χρηστίδη

Είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας στην Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

Συντονίζει από το 2012 τις Ομάδες Ενδυνάμωσης Νέων για ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου της «Colour Youth – Κοινότητα lgbtq+ Νέων Αθήνας» και είναι επόπτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας στο 11528-Δίπλα Σου, Γραμμή ψυχολογικής στήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, των οικογενειών τους και εκπαιδευτικών. Είναι εκπαιδεύτρια ατόμων, ομάδων και οργανισμών σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, χαρακτηριστικών και έκφρασης φύλου, και συνηγορεί δημόσια για θέματα αποπαθολογιοποίησης και καλών πρακτικών.

Ως επιστημονικά υπεύθυνη ψυχολόγος του Ελληνικού Προγράμματος Διερεύνησης και Πιστοποίησης Θυμάτων Βασανιστηρίων (MKO Mετάδραση)  ασχολείται με το ψυχικό τραύμα και την ευαλωτότητα. Είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Αναθεώρησης του Istanbul Protocol –πρωτόκολλο για τη Διερεύνηση και Πιστοποίηση Θυμάτων Βίας και Βασανιστηρίων (ΟΗΕ).  

Επίσης δραστηριοποιείται σε θέματα διακρίσεων και ευαλωτότητας σε διαφορετικά πλαίσια (πρόσφυγες, οροθετικά άτομα, θύματα trafficking), καθώς και σε ζητήματα διαπολιτισμικότητας, διαθεματικότητας και στίγματος στην ψυχική υγεία.

Eίναι μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Επαγγελματιών για την υγεία των Τρανς Aτόμων (WPATH), και έχει λάβει την ανώτατη πιστοποίηση ειδικών ψυχικής υγείας για παροχή υπηρεσιών σε ζητήματα ποικιλομορφίας φύλου, σεξουαλικότητας και διαπροσωπικών σχέσεων από τον αναγνωρισμένο φορέα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη Μ. Βρετανία (Advanced Accreditation for working with Gender, Sexuality & Relationship Diversities -AAGSRDT, Pink Therapy, UK).

Email: eoc@orlandolgbt.gr