Αντώνης Πούλιος

Ο Αντώνης Πούλιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι αριστούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το ίδιο τμήμα έλαβε με άριστα μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, και είναι επί του παρόντος υποψήφιος διδάκτωρ. Έχει μετεκπαιδευτεί και συνεχίζει να επιμορφώνεται στους τομείς της ψυχαναλυτικής κλινικής και θεωρίας, τις εξαρτήσεις, την ψυχοσωματική, την εμφυλη βία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εργάζεται ιδιωτικά με ψυχαναλυτική προσέγγιση με ενήλικες και εφήβους και διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Red Umbrella Athens, επιστημονικός υπεύθυνος ερευνητικού εγχειρήματος σε σχέση με την ψυχαγωγική χρήση ψυχοτρόπων ουσιών κατά το σεξ (chemsex) που διεξάγεται από τη Θετική Φωνή – Σύλλόγου Οροθετικών Ελλάδος σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογίας και την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης της τηλεφωνικής γραμμής 11528 –Δίπλα Σου. Έχει εργαστεί ή και εργάζεται έμισθα και εθελοντικά, με καθήκοντα κλινικά, επόπτείας και διοικητικά, σε εχγειρήματα της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος, της Θετικής Φωνής καθώς και σε άλλους κοινοτικούς φορείς ψυχικής υγείας και νοσοκομεία.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ψυχαναλυτικού Συλλόγου Φρόυντ-Λακάν και του Συλλόγου Κλινικών Ψυχολόγων Ελλάδος. Το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σχετικά με την ψυχοσωματική, την ψυχολογία της υγείας, την κλινική ψυχολογία-ψυχοπαθολογία, τη σεξουαλικότητα και το chemsex.

Email: antpls@yahoo.gr