Αλέξανδρος Φαρμάκης

Ο Αλέξανδρος Φαρμάκης είναι θεραπευτής, performer, και εκπαιδευτής στροβιλισμού. Έχει εκπαιδευτεί στην Προσωποκεντρική Οικογενειακή Θεραπεία και Θεραπεία Ζεύγους, στο Emotionally Focused Therapy (EFT) για άτομα, ζευγάρια και οικογένειες, καθώς και έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης στo Focusing. Έχει επίσης ολοκληρώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια στην προσέγγιση του Time Therapy και του Process Work (PWI, DDI) και βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης του Diploma in Process Oriented Psychology (Process Work). Το 2021 αποφοίτησε από το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις βασικές αρχές συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, του Orlando LGBT+.

Είναι επίσης απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στη Φιλοσοφία του Δικαίου. Παράλληλα με τις σπουδές του στη Νομική ασχολήθηκε με το θέατρο, καθώς και εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε για πάνω από μια δεκαετία ως bodyworker. Μαθήτευσε δίπλα στο Βίκο Ναχμία στον εκστατικό στροβιλισμό, τον διαλογισμό & το I Ching.  Στο θέατρο έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη και ως performer (Θέατρο Σφενδόνη, Μουσείο Μπενάκη κτίριο Πειραιώς, Bios, Φεστιβάλ Αθηνών, κ.α), και έχει παρουσιάσει τις ατομικές περφόρμανς στροβιλισμού: Messier 51 & δηλωθείσα τοποθεσία. Από 2014 παραδίδει εκπαιδευτικά σεμινάρια εκστατικού στροβιλισμού σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό (Γερμανία, ΗΠΑ).

Εργάζεται ιδιωτικά και στα ενδιαφέροντά του, μεταξύ άλλων, ανήκουν η δουλειά με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και ζευγάρια, οι πολυσυντροφικές σχέσεις, η βία μεταξύ συντρόφων (IPV – Intimate Partner Violence), αλλά και η συμπερίληψη στη θεραπευτική διαδικασία της δημιουργικότητας, της κίνησης και του σώματος.

Είναι συνεργάτης της γραμμής ψυχολογικής στήριξης 11528 – “Δίπλα σου”.