Αλεξάνδρα Βασιλείου

Η Αλεξάνδρα Βασιλείου [ www.processworkhub.gr ] είναι επαγγελματίας του Processwork και εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι κάτοχος διδακτορικού (Ph.D.) στην Κοινωνική Ψυχολογία και διπλώματος Processwork. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, σύμβουλος οργανισμών, καθώς και συντονίστρια σε δράσεις στην κοινότητα (community work). Ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους φορείς, πανεπιστήμια, ΜΚΟ και οργανισμούς, με εστίαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στην επίλυση συγκρούσεων, στη διαπολιτισμικότητα, στη δυναμική ομάδας, την περιθωριοποίηση και την επικοινωνία.

Σε συνεργασία με τη Βέρα Λάρδη [www.art-in-perspective.gr]  ανέπτυξαν μια πρωτότυπη μεθοδολογία που ονόμασαν Θέατρο Κοινωνικού Διαλόγου. Υλοποίησαν την “Αυθεντική Αντίδραση: ένας διάλογος για την ομοφοβία και την τρανσφοβία”  και την παράσταση “A New Era (?): Παράσταση -διάλογος βασισμένη σε μαρτυρίες νέων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας”. 

Από το 2005 συντονίζει σεμινάρια επαγγελματικής επιμόρφωσης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Έχει διατέλεσει επόπτρια των επαγγελματιών ψυχικής υγείας στην τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς (2012-2013), και στο 11528 Δίπλα Σου Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης στα πλαίσια του «Προγράμματος καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση» των οργανώσεων Ο.Λ.Κ.Ε., Θετική Φωνή, Athens Pride, και Thessaloniki Pride, από το 2015 έως σήμερα.

Συμμετοχή σε Εταιρείες και Επαγγελματικούς Συλλόγους

  • International Association of Process Work,/ I.A.P.O.P. (2006- σήμερα)
  • American Psychological Association, USA / A.P.A. (1998- 2009)
  • Εθνική Εταιρία Ψυχοθεραπείας Ελλάδας/ Ε.Ε.Ψ.Ε. (2008- σήμερα)
  • European Association for Psychotherapy / E.A.P. (2008- σήμερα)