Συζήτηση στην εκπομπή “Μαζί την Κυριακή” για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου σε παιδιά και έφηβα άτομα

Χθες το πρωί, στην εκπομπή του Αθήνα 9,84 “Μαζί την Κυριακή”, η Σοφία Μπερετάνου συνομίλησε με την επιστημονικά υπεύθυνη του Orlando LGBT+ Έλενα-Όλγα Χρηστίδη για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου σε παιδιά και έφηβα άτομα, την στάση των γονιών, το σχολείο, τις διακρίσεις και το στίγμα.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής η δημοσιογράφος συνομίλησε με τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην δική του εμπειρία ως γκέι παιδί και την προσωπική του διαδρομή ενάντια στην (εσωτερικευμένη) ομοφοβία.

Έγινε επίσης αναφορά στην ανάγκη οικονομικά προσβάσιμων/δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας και συμβουλευτικής σε ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά και τις οικογένειές τους.

Με αυτή την αφορμή, τονίζουμε για άλλη μια φορά την στήριξή μας στην προσπάθεια που κάνει η τηλεφωνική γραμμή 11528 – Δίπλα σου να επανεκκινήσει την λειτουργία της, μετά από μακρύ διάστημα διακοπής οποιασδήποτε χρημοτοδότησης (ιδιωτικής και δημόσιας).

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο. Εκτός από την ενδιαφέρουσα κουβέντα θα ακούσετε και τις εξαιρετικές επιλογές κουήρ τραγουδιών γνωστών καλλιτεχνών όπως οι George Michael, Freddie Mercury, k.d. lang και άλλων.