Συμπληρωματική αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από κοινού με την Ελ.Ε.Δ.Α για τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 09/10/2023

Το Orlando LGBT+ από κοινού με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταθέτουν συμπληρωματική αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά την κινητοποίησή της για όσα ομοφοβικά και επικίνδυνα είπε χθες βράδυ ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.

Συγκεκριμένα ζητάμε να διερευνηθούν, εκτός των προηγούμενων δηλώσεων του για τις οποίες κινητοποιήθηκε η Εισαγγγελία, και οι μεταγενέστερες δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό κανάλι ANT1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, οι οποίες κρίνουμε ότι είναι επιπλέον επιβλαβείς και επικίνδυνες και επομένως απαραίτητο να διερευνηθούν στη βάση του αντιρατσιστικού νόμου.

Εκεί ο Δήμαρχος Βόλου ανέφερε:
“Χαμός θα γίνει από δω και πέρα! Δεν κατάλαβα! Τι είναι; Είναι πρότυπο για τους Έλληνες και τα παιδιά μας ο Κασσελάκης; Για να μην τρελαθούμε… Κάθε πρωί βγαίνουν και λένε…Οι σεξουαλικές προτιμήσεις και τι είναι ο κάθε ένας δεν με αφορά και έτσι πρέπει να είναι. Δικαίωμα τους. Όχι όμως
να τις προβάλλουμε! …Τον κρίνω λοιπόν γιατί είπε σε μια δήλωσή του ότι θα ήθελε να μεγαλώσει δύο αγόρια. Όχι κορίτσια. Θα παράγουμε πο*στηδες κύριε Χατζηνικολάου”.

Η φράση “Χαμός θα γίνει από ‘δω και πέρα!”, σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες δηλώσεις του, εκφραζόμενη στο συγκεκριμένο πλαίσιο από πρόσωπο με δημόσιο αξίωμα και δη Δήμαρχο και πλήθος να επευφημεί γύρω του, θεωρούμε ότι ενισχύει ομοφοβικά αντανακλαστικά και συνιστά δημόσια υποκίνηση σε διακρίσεις, βία και εξευτελισμό ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων, από θέση ιδιαίτερης κοινωνικής ισχύος, αποδοχής και επιδραστικότητας.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για τα άμεσα αντανακλαστικά και τη συνεργασία, και επιπλέον τη δικηγόρο και μέλος της κ. Κλειώ Παπαπαντολέων για την πάντα άριστη επικοινωνία.

Θα παρακολουθούμε την υπόθεση και θα επανέλθουμε με ό,τι νεότερο.

…………………………
* Το Δελτίο Τύπου της ΕλΕΔΑ.