Συμπερίληψη & Ανθεκτικότητα: Τρίτο κεφάλαιο

Δευτέρα σήμερα, και παρουσιάζουμε το 3ο κεφάλαιο του βιβλίου μας.
 
Τίτλος: Βασικές Κατευθυντήριες Οδηγίες στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
Συγγραφείς: Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, PhD (cand.)-Nάνσυ Παπαθανασίου, PhD ψυχολόγοι, επιστημονικά υπεύθυνες του Orlando LGBT+.
 
Αυτό είναι ίσως το πιο συμπυκνωμένο και συγκεντρωτικό κεφάλαιο του βιβλίου, καθώς περιλαμβάνει τις κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (APA) που προκύπτουν από όλη τη σύγχρονη βιβλιογραφία για την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
 
Συμπεριλαμβάνει επιπλέον την ιστορία (από)παθολογιοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτοτήτων από την δυτική ψυχ-ιατρική, τα κύρια χαρακτηριστικά της επιβεβαιωτικής/affirmative ψυχοθεραπείας και ειδικά την εφαρμογή της στην δουλειά μας με τρανς άτομα, την έννοια της διαθεματικότητας και γιατί είναι απαραίτητη στις υπηρεσίες μας, το coming out, καθώς και μύθους και αλήθειες για τις σεξουαλικές και συντροφικές σχέσεις των ΛΟΑΤΚΙ+ υποκειμένων.
 
Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία του κεφαλαίου μπορείτε να βρείτε όλα τα σύγχρονα δεδομένα που χρειάζεστε για μία πλήρη ανασκόπηση των θεμάτων και την σε βάθος κατανόησή τους.
 
 
Υ.σ: Σήμερα, 21/09, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Mπορείτε να δείτε εδώ σχετικό κείμενό μας που γράφτηκε λίγο μετά τον θάνατό του για την διαθεματικότητα και τις υπηρεσίες υγείας.
Αναμένουμε την απόδοση δικαιοσύνης.
 
…………………………………………………………………………………………………………
 
*Κάθε Δευτέρα παρουσιάζουμε ένα-ένα τα κεφάλαια του βιβλίου μας, γράφοντας εν συντομία τι περιέχουν, ποιες-οι-α είναι οι συγγραφείς, γιατί θεωρήσαμε σημαντικό να είναι στο βιβλίο και πώς αφορά την δουλειά των ειδικών ψυχικής υγείας, αλλά και των εκπαιδευτικών και όχι μόνο. Στόχος είναι να αποκτήσετε μία εικόνα του βιβλίου όσα άτομα δεν το έχετε διαβάσει, αλλά και να μας δώσετε σχόλια και ανατροφοδότηση, όσοι-ες-α θέλετε, για το πώς σας φάνηκε κάθε κεφάλαιο διαβάζοντάς το και πώς/αν σας βοήθησε στην δουλειά και τη ζωή σας.
 
**Περιγραφή εικόνας: Το βιβλίο μας ανοιχτό πάνω σε ένα τραπέζι, δίπλα ένα φλυτζάνι καφέ και 1-2 άλλα βιβλία -διακρίνεται ο τίτλος ενός εξ αυτών: “THE ROUTLEDGE QUEER STUDIES READER”.