Συμπερίληψη & Ανθεκτικότητα: «ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά και έφηβα άτομα – Κατευθύνσεις και οδηγίες για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Γονείς και Εκπαιδευτικούς».

6ο Κεφάλαιο: «ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά και έφηβα άτομα – Κατευθύνσεις και οδηγίες για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Γονείς και Εκπαιδευτικούς».

Συγγραφείς: Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, PhD(c)-Νάνσυ Παπαθανασίου, PhD.

Συνεχίζουμε σταθερά τις Δευτεριάτικες παρουσιάσεις των κεφαλαίων του βιβλίου μας («Συμπερίληψη και Ανθεκτικότητα: Βασικές Αρχές στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία για ζητήματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Ταυτότητας, Έκφρασης και Χαρακτηριστικών Φύλου», εκ. Gutenberg, Επιμέλεια Παπαθανασίου-Χρηστίδη).

Το κεφάλαιο αυτό πρόκειται για ένα από τα πιο πλούσια και συμπυκνωμένα του βιβλίου. Συγκεντρώνει όλες τις οδηγίες και τα βασικά σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (APA) για την ψυχική υγεία, την προσαρμογή και την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών στο οικογενειακό, το σχολικό και το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, τα οποία κυκλοφορούν και αναλύονται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Συμπεριλαμβάνει ξεχωριστές αναφορές για τρανς και ίντερσεξ παιδιά, καθώς και για την αναγνώριση και αντιμετώπιση του ομοφοβικού και τρανσφοβικού σχολικού εκφοβισμού.

Στο τέλος του κεφαλαίου θα βρείτε πλούσια πολυσέλιδη προτεινόμενη βιβλιογραφία για περαιτέρω έρευνα και μελέτη.

 

*Περιγραφή εικόνας: σκίτσο σε γαλάζιο φόντο και πέντε χαμογελαστά λοατκι+ παιδιά διαφορετικών φυλών, κάποια κρατούν rainbow σημαίες.