Συμμετοχή στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οι επιστημονικά υπεύθυνες του φορέα μας βρέθηκαν στους Δελφούς, όπου η Νάνσυ Παπαθανασίου συμμετείχε χθες σε πάνελ του Οικονομικού Φόρουμ με τίτλο “Καταπολεμώντας την περιθωριοποίηση” μαζί με τους:

Γιώργο Καπουτζίδη, Κωνσταντίνο Δαγριτζίκο (Art director, Co-owner six d.o.g.s.) και Δημήτρη Παγωνούδη (COO, Mikel Coffee Company) με συντονισμό από τον Αλέξανδρο Διακοσάββα (Editor in Chief, Lifo), στα πλαίσια του “The Upfront Initiative” by LIFO & Tsomokos Communications.

Κάποια από τα βασικά σημεία της ομιλίας της:

– Για να μιλήσουμε για ουσιαστική συμπερίληψη, οφείλουμε να αφήσουμε ένα μοντέλο φιλανθρωπίας για να προχωρήσουμε σε ένα μοντέλο ουσιαστικής ενδυνάμωσης, μια συμπερίληψη που τελικά δεν θα αφορά μόνο κάποιες εξαιρέσεις.

– Να σκεφτόμαστε τις διασταυρώσεις των μειονοτικών ταυτοτήτων/εμπειριών που μπορεί να φέρει ένα άτομο. ΛΟΑΤΚΙ+, ανάπηρο, άτομο χωρίς ιθαγένεια -ένα βασικό εμπόδιο πρόσβασης στην εργασία για παράδειγμα είναι ο τρόπος που δίνεται η ιθαγένεια σε μετανάστες-τριες-ά στην Ελλάδα.

– Έχουμε να κάνουμε με τη διαβόητη γυάλινη οροφή που ποτέ δε σπάει -κι εδώ εννούμε ότι δεν σπάει ουσιαστικά με μία μόνο γυναίκα, που γίνεται η εξαίρεση.  Χρειάζεται κάτι οριζόντιο.

– Αν μιλάμε για εμπόδια στον χώρο εργασίας, πρέπει να κάνουμε και μια παραδοχή: η μόνη ομάδα που δεν υφίσταται εμπόδια είναι οι cis, στρέιτ, λευκοί άνδρες μέσης ηλικίας, που ανήκουν (εθνοτικά/φυλετικά κ.λπ.) στην πιο mainstream ομάδα κάθε χώρας.

– Πρέπει να αυξήσουμε τις θέσεις στο τραπέζι.

Κι όπου χρειάζεται να ανατρέψουμε αυτές που ήδη υπάρχουν.

……………..

*Όλες οι ομιλίες μαγνητοσκοπήθηκαν, και μόλις κυκλοφορήσουν θα μπορείτε να βρείτε on line και αυτές του συγκεκριμένου πάνελ.

**Περιγραφή εικόνων σε alt text.