Συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση του προγράμματος Transcare

Αύριο, Παρασκευή 8/7 στις 11:00 συμμετέχουμε στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Transcare

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για την ασφαλή και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση και παροχή υπηρεσιών υγείας στα τρανς άτομα.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος αναφορικά με την εξοικείωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και των φοιτητ(ρι)ών σχολών υγείας με την ποικιλομορφία της ταυτότητας και της έκφρασης φύλου, καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα κατά την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας.

Θα συζητήσουμε ακόμη για την πρόσφατη τροπολογία “απαγόρευσης των πρακτικών μεταστροφής”, τις ελλείψεις, τα επικίνδυνα σημεία της, και τα επόμενα βήματα για την διεκδίκηση μιας καθολικής απαγόρευσης.

Εκ μέρους του Orlando LGBT+ θα μιλήσουν η επιστημονικά συνυπεύθυνη του φορέα Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, ο Φίλιππος Παγάνης, μέλος της επιστημονικής ομάδας, και η Χριστιάνα Γεννατά, επιστημονική συνεργάτιδα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ

Σας περιμενουμε!