Συμμετοχή στην διαδικτυακή συζήτηση “Επίθεση στα αυτονόητα”

Tην Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 19.30 η Νάνσυ Παπαθανασίου, επιστημονικά συνυπεύθυνη του Orlando LGBT+, συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώνει το Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς με αφορμή το συνέδριο για την γονιμότητα που ακυρώθηκε τις προηγούμενες μέρες.

Η περιγραφή της εκδήλωσης:

Τελευταία, επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση το θέμα της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος, αλλά και γενικότερα ζητήματα έμφυλης ισότητας και ταυτοτήτων. Ζητήματα στα οποία έχουν γίνει μεγάλα βήματα τις τελευταίες δεκαετίες και έχουν κατοχυρωθεί σημαντικά δικαιώματα. Ωστόσο, παρατηρούμε τη διατύπωση μιας ακραία συντηρητικής ατζέντας, στα πρότυπα χωρών της Κεντρικής Ευρώπης με ελάχιστα δημοκρατικό πρόσημο. Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η θεσμική στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών.

Ποια θέματα λοιπόν συγκροτούν αυτή την ατζέντα της οπισθοδρόμησης; Πώς προωθούνται; Ποιες είναι οι αναλογίες με παρόμοιες εξελίξεις στο εξωτερικό; Τι σημαίνει σε καιρούς πανδημίας να συνδέονται –και να συγχέονται– η ιατρική με την ηθική και την Εκκλησία; Πώς συνδέονται τέτοιες κινήσεις “pro-life” με την ελληνική και τη διεθνή Ακροδεξιά; Ποια δυναμική υποδηλώνει η ηχηρή αντίδραση στα social media; Τελικά, πού οδηγεί μια τόσο αντιδραστική ατζέντα σχετικά με την οικογένεια, την έμφυλη ισότητα και γενικότερα πρότυπα και αξίες;

Τα ερωτήματα αυτά-και όχι μόνο- θα αναπτυχθούν στην εκδήλωση “Επίθεση στα αυτονόητα: η αμφισβήτηση της έμφυλης ισότητας και η συγκρότηση μιας αντιδραστικής ατζέντας” που διοργανώνει το Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς, την Πέμπτη, 17 Ιουνίου στις 19:30.

 

Συζητούν οι:

– Ολυμπία Γαϊτανίδη, Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα (ΦΥΛ.ΙΣ)

– Έλενα Μηλιώτη, χειρούργος οδοντίατρος

– Νάνσυ Παπαθανασίου, PhD, Επιστημονικά Συνυπεύθυνη Orlando LGBT+, διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

– Γρηγόρης Φαρμάκης, επιχειρηματίας στον χώρο της στατιστικής και της τεχνολογίας

Συντονίζει η Στεύη Κίτσου, δικηγόρος, από την ομάδα του Σημείου.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση εδω: