Σεμινάρια ευαισθητοποίησης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται στο δημόσιο τομέα

Στο φόντο μια rainbow σημαια με το τριγωνο με τα χρωματα της trans και BLM σημαιας, κρεμασμένη σε ένα κτίριο. Μπροστά με λευκά γράμματα: "σεμινάρια ευαισθητοποίησης για επαγγελματίες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. 08 Νοεμβρίου 2021, 9πμ-3μμ, 29 Νοεμβρίου 2021, 9πμ-3μμ, 13 Δεκεμβρίου 2021, 9πμ-3μμ. Online". Στο κάτω μέρος τα logo του orlando lgbt+ και του έργου FAROS

Στα πλαίσια του προγράμματος “FAROS –Feature a protective environment for LGBTI people” το Orlando LGBT+ πραγματοποιεί τρία σεμινάρια ευαισθητοποίησης για επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχοθεραπευτές-ριες, κοινωνικούς-ές λειτουργούς, κ.α.) που εργάζονται στο δημόσιο τομέα.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών σχετικά με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα γύρω από τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες, τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα κατά την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες ψυχική υγείας, καθώς και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους για την παροχή περισσότερο συμπεριληπτικών υπηρεσιών.

Ημερομηνίες σεμιναρίων:
– Δευτέρα 08 Νοεμβρίου 2021, 09:00-15:00
– Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, 09:00-15:00
– Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, 09:00-15:00

Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά. Κάθε σεμινάριο είναι αυτοτελές.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής παρακάτω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο contact@orlandolgbt.gr


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα FAROS υλοποιείται στην Ελλάδα από το ΚΜΟΠ, το Orlando LGBT+, την Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, τη Θετική Φωνή, τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε συνεργασία με το Πολύχρωμο Σχολείο, και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δικαιώματα, Ιθαγένεια και Ισότητα (REC) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των μηχανισμών προστασίας, παρακολούθησης και πρόληψης των περιστατικών διακρίσεων και βίας προς ΛΟΑΤΚΙ άτομα, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων μίσους, και η βελτίωση της πρόσβασης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε δημόσιους φορείς/υπηρεσίες, μέσω της ευαισθητοποίησης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων των κρατικών λειτουργών, καθώς και της ανάπτυξης ενός δικτύου ενδιαφερομένων.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις δράσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα www.faros2020.eu