Πρώτη συνάντηση από κοντά για το Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Επιτέλους από κοντά!

Το Ετήσιο Εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα στην τελευταία του διήμερη εκπαίδευση πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Καταφέραμε, για πρώτη φορά αυτήν την χρονιά, να βρεθούμε από κοντά.

Δεν υπήρχε καλύτερος χώρος να μας φιλοξενήσει από το Processwork Hub (ώστε να έχουμε πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο και διαρκή αερισμό των εσωτερικών χώρων, λόγω covid-19).

Θέματα διημέρου: ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στο σχολείο, συμπεριληπτικό σχολικό κλίμα, ομο/αμφί/ιντερ/φοβικός/τρανσφοβικός σχολικός εκφοβισμός, διαχείριση κρίσης στο σχολικό περιβάλλον, υποστήριξη μαθητ(ρι)ών, καθοδήγηση γονιών.

Ευχαριστούμε την επιστημονική μας συνεργάτιδα Μαίρη Χιόνη, που για άλλη μια χρονιά μοιράστηκε με την ομάδα πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις.

Το κλίμα ήταν πολύ ζεστό και το διήμερο κύλησε σαν νερό.

Για εμάς στην εκπαιδευτική επιτροπή το ομαδικό πνεύμα και η δέσμευση σε αυτό το πρόγραμμα εκ μέρους των εκπαιδευόμενων είναι το πιο σημαντικό. Ένα πρόγραμμα ετήσιο, με κάποιες γνώριμες και άλλες άγνωστες θεματικές για πολλούς-ές-ά συναδέλφους-α, που απαιτεί διαρκή αναστοχασμό, αποδόμηση και μετακίνηση, δεν είναι αυτονόητο ότι θα πετυχαίνει τους στόχους του.

Ευχαριστούμε (και) την φετινή ομάδα που είναι πραγματικά παρούσα σε κάθε συνάντηση, εμπλουτίζοντας ουσιαστικά την εκπαιδευτική διεργασία.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!