Ολοκληρώθηκε το πέμπτο διήμερο του Ετήσιου Εκπαιδευτικού Προγράμματός στις Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Ολοκληρώθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο το 5ο διήμερο του Ετήσιου Εκπαιδευτικού Προγράμματός μας στις Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

22 εκπαιδευόμενα άτομα και 5 εκπαιδεύτριες-ές της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος, αλλά και καλεσμένοι-ε-α επαγγελματίες για ξεχωριστές ενότητες, συναντιόμαστε πλεόν ηλεκτρονικά και συνεχίζουμε την εκπαίδευση και τις μηνιαίες εποπτείες μας.

Το τελευταίο διήμερο επεξεργαστήκαμε τις τυφλές προκαταλήψεις και τα στερεότυπα των επαγγελματιών και το πώς επιδρούν στην θεραπεία, την προσέγγιση της ψυχανάλυσης και τις λειτουργίες της μεταβίβασης και αντιμεταβίβασης στη δουλειά με κουίρ θεματικές, και το τραύμα της αορατότητας και της μη συμπερίληψης.

Μας λείπει το να βρισκόμαστε από κοντά, όμως η ζεστασιά της ομάδας, ο ασφαλής χώρος και το ενδιαφέρον για όσα επεξεργαζόμαστε μας κρατούν σε επαφή.

**Περιγραφή εικόνας για άτομα με αναπηρία όρασης: Η οθόνη του υπολογιστή με τα πρόσωπα της ομάδας στα παράθυρα του zoom και το γατάκι του σπιτιού δίπλα στην οθόνη, επιβλέπει την εκπαίδευση 🙂