Ολοκληρώθηκε το έβδομο διήμερο του Ετήσιου Εκπαιδευτικού μας Προγράμματος

: διαφάνεια από παρουσίαση ppt, σε πορτοκαλί χρώμα, και με μαύρα γράμματα ένα τμήμα της ατζέντας της εκπαίδευσης: "1. Εισαγωγή-bdsm συνέχεια, 2. Ο Κόσμος των Ανοιχτών Σχέσεων (Ορισμοί, Πρακτικές, Κανόνες, Στατιστικά Στοιχεία, Απόλαυση), Διάλειμμα, 4. Διεργασία Ομάδας, 5. Κλείσιμο"

Ένα μικρό update για την πορεία του Ετήσιου Εκπαιδευτικού μας Προγράμματος, λίγο πριν κλείσουμε για την θερινή μας διακοπή.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε το 7ο διήμερο του Ετήσιου Εκπαιδευτικού μας Προγράμματος στις Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας σε ζητήματα Σεξ. Προσανατολισμού, Ταυτότητας, Έκφρασης και Χαρακτηριστικών Φύλου.

Θέμα του διημέρου η μη στερεοτυπική/εναλλακτική σεξουαλικότητα (alternative sexuality), και συγκεκριμένα οι BDSM ταυτότητες και πρακτικές και οι Ανοιχτές Σχέσεις.

Διδάσκουσα και συντονίστρια του διημέρου ήταν η Χρυσούλα Ηλιοπούλου, Ψυχολόγος και Κλινική Σεξολόγος, μέλος της επιστημονικής μας ομάδας.

Το προηγούμενο διήμερο ήταν αφιερωμένο στον HIV+ αλλά και το chemsex, με διδάσκοντες τον Αντώνη Πούλιο, μέλος της εκπαιδευτικής μας επιτροπής και τον Γιώργο Παπαδοπετράκη, επιστημονικό μας συνεργάτη -και οι δύο με πλούσια εμπειρία από την δουλειά τους στην Θετική Φωνή και τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης.

Ευχαριστούμε την ομάδα των εκπαιδευόμενων για την δέσμευσή τους στην διαδικασία μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, με εκπαίδευση εξ αποστάσεως και συνεχείς ανατροπές γύρω μας.

Ευχαριστούμε επίσης όλες-ους-α για τα μηνύματα που ήδη δεχόμαστε με ερωτήσεις για τον επόμενο κύκλο του Εκπαιδευτικού.

Σχετική ανακοίνωση με λεπτομέρειες για τον νέο κύκλο του, που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2022, θα αναρτηθούν όπως πάντα το φθινόπωρο, και θα ακολουθήσει το άνοιγμα των αιτήσεων συμμετοχής.

Μέχρι τότε καλή ξεκούραση σε εκπαιδευόμενα άτομα, μέλη της Εκπαιδευτικής Επιτροπής και διδάσκουσες-οντες-οντα.