ΛΟΑΤΚΙ+ θεματικές σε ακαδημαϊκά πεδία ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το πρόγραμμα Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου, διάρκειας 8 μηνών από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Αθηνών, συμπεριέλαβε για πρώτη φορά σύχρονα, αποπαθολογιοποιητικά δεδομένα για τις τρανς ταυτότητες και τα τρανς και gender non conforming παιδιά και έφηβα άτομα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

“Το Πρόγραμμα υλοποιεί μια προσεκτικά επιλεγμένη και συνεκτική ομάδα άξιων συνεργατών, με πλούσια εκπαίδευση/κατάρτιση και κλινική/ψυχοθεραπευτική εμπειρία: Κατερίνα Αγγελή, Χριστίνα Βαρβέρη και Γεωργία Κακλαμάνη. Για τα θέματα φύλου συνεργάζονται: Νάνσυ Παπαθανασίου και Έλενα-Όλγα Χρηστίδη.”

Οι επιστημονικά υπεύθυνες του φορέα μας ανέλαβαν επομένως την συγγραφή των αντίστοιχων κεφαλαίων, η Νάνσυ Παπαθανασίου το “Ανάπτυξη Ταυτότητας Φύλου” και η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη το “Ασυμφωνία Φύλου: Σύγχρονα Επιστημονικά Δεδομένα και Καλές Πρακτικές”.

Αντίστοιχα προγράμματα του ΕΚΠΑ απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης αλλά και εκπαιδευτικούς, και τα έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες άτομα, κάτι που αυξάνει την διάδοση της γνώσης και μας δίνει ελπίδα για την αργή αλλά σταθερή αλλαγή στα αντίστοιχα επιστημονικά και επαγγελματικά πεδία στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία την ακαδημαϊκή υπεύθυνη του προγράμματος Καθ. Ευαγγελία Γαλανάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές έως τις 10/01/2021 μπορείτε να μπείτε εδώ

Εκτός από τα παραπάνω, οι ίδιες ήταν προσκεκλημένες διδάσκουσες σε δύο μαθήματα:

– Ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην σχολική και εφηβική ηλικία, στο προπτυχιακό Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, (Καθ. Φρόσω Μόττη)

και

– Ψυχολογία των Κοινωνικών Ταυτοτήτων, στο ΠΜΣ Ψυχολογία (Ταυτότητα και Διαπροσωπικές Σχέσεις) του Παντείου Πανεπιστημίου (καθ. Άννα Μαντόγλου, διδάσκουσα Κατερίνα Πετκανοπούλου)

Ευχαριστούμε θερμά τις καθηγήτριες και την διδάσκουσα για την πρόσκλησή τους.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι κανονικά διεξάγεται το μάθημα χειμερινού εξαμήνου “Ταυτότητα και Φύλο”, για τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες και τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα στην ψυχολογία, στο προπτυχιακό τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με διδάσκουσες τις επιστ. υπεύθυνες του φορέα μας και υπεύθυνο-η καθηγητή-τρια τον Π. Κορδούτη και την Α. Μαντόγλου.

Συνεχίζουμε ώσπου όλα τα τμήματα Ψυχολογίας, και τμήματα συναφή με ψυχοκοινωνική στήριξη και εκπαίδευση, να έχουν αντίστοιχα μαθήματα στα προγράμματά τους, με υποχρεωτικό χαρακτήρα παρακολούθησης.

Και στα επόμενα!