Ημερίδα με θέμα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες σε συνεργασία με το New York University

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να διοργανώσουμε μία κλειστή ημερίδα σε συνεργασία με την καθηγήτρια Ann Pellegrini και το New York University, στα πλαίσια εκπαιδευτικής επίσκεψης της ίδιας και των φοιτητών-τριών της στην Ελλάδα. Η ημερίδα είχε ως θέμα τους ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες, και συμπεριλάμβανε κεντρικές ομιλίες από την Dr. Ann Pellegrini και την Dr. Avgi Saketopoulou, καθώς και στρογγυλό τραπέζι με συμμετοχή των επιστημονικά υπεύθυνων του Orlando LGBT+ και εκπροσώπων από τους Emantes – International Lgbtqia+ Solidarity και τη Διοτίμα – Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών / CRWI Diotima.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στα γραφεία του Orlando LGBT+ και συμμετείχαν 15 φοιτητές του NYU (Abu Dhabi Campus), προερχόμενοι-ες από διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπως χώρες της Αφρικής, Πακιστάν, Παλαιστίνη κ.α., αλλά και κάποιοι-ες από τα εκπαιδευόμενα άτομα που θα συμμετέχουν στο Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Orlando που ξεκινά επίσημα σε λίγες μέρες.
Ήταν μια πλούσια εμπειρία, γεμάτη μοίρασμα, προβληματισμό και πολυπολιτισμικές προσεγγίσεις.

Ευχαριστούμε την Ann για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μας, την Αυγή για την πάντα πλούσια προσέγγισή της και τις εκπροσώπους των ελληνικών οργανώσεων για την παρουσία τους και τη χαρτογράφηση του προσφυγικού πεδίου για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα.
Στα επόμενα!