Έναρξη ακαδημαϊκού μαθήματος “Έμφυλες Ταυτότητες και Σεξουαλικός Προσανατολισμός” στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Σήμερα, 06/03/2019, ξεκινά το ακαδημαϊκό μάθημα με τίτλο “Έμφυλες Ταυτότητες και Σεξουαλικός Προσανατολισμός”, το πρώτο μάθημα στην Ελλάδα για ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, στο προπτυχιακό τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του νεοσύστατου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Στόχος του μαθήματος η άρτια επιμόρφωση των φοιτητών-τριών σε ζητήματα διακρίσεων και λοατκι+ ταυτοτήτων, σε όλα τα νέα επιστημονικά δεδομένα, στην ιστορία του λοατκι+ κινήματος στην Ελλάδα και παγκόσμια και βέβαια στις καλές και συμπεριληπτικές πρακτικές στην παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε λοατκι+ άτομα. Διδάσκουσες του μαθήματος θα είναι η καθηγήτρια κ. Κατερίνα Μανιαδάκη και η επιστημονικά υπεύθυνη του Orlando LGBT+ Δρ. Νάνσυ Παπαθανασίου.

Όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Orlano LGBT+ είμαστε περήφανα και χαρούμενα για αυτή τη νέα αρχή, που αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης του στόχου μας για συμπερίληψη αντίστοιχων μαθημάτων και σε άλλα ακαδημαϊκά τμήματα της χώρας, και βέβαια στα τμήματα ψυχολογίας και συναφών ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών. Στηρίζουμε σε ό,τι χρειαστεί το μάθημα και τις διδάσκουσες και συγχαίρουμε την κ. Μανιαδάκη και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας για την πρωτοβουλία.