Εκπαίδευση και εποπτείες ειδικών ψυχικής υγείας

Πριν κλείσουμε τη χρονιά αυτή, έχουμε ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη!

Στο πεδίο της επιμόρφωσης και της εποπτείας ειδικών ψυχικής υγείας, αναπτύσσουμε αρχικά δύο βασικές δραστηριότητες:

• Από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν oμαδικές εποπτείες σε κύκλους 4-6 συναντήσεων ο καθένας. Οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά το μήνα και απευθύνονται σε ειδικούς ψυχικής υγείας κάθε ειδικότητας και ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης που προσφέρουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε δημόσιο ή ιδιωτικό πλαίσιο και θέλουν να διερευνήσουν πώς μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες αυτές, όταν απευθύνονται σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Επόπτριες και επόπτης οι: Αλεξάνδρα Βασιλείου PhD, Νάνσυ Παπαθανασίου PhD, Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Αντώνης Πούλιος PhD(c), από την επιστημονική ομάδα του Orlando LGBT+.

• Από τον Ιανουάριο 2020 με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι θα ξεκινήσουμε το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα διεπιστημονικής εκπαίδευσης ειδικών ψυχικής υγείας, σε θέματα που αφορούν τη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Η διάρκεια της εκπαίδευσης θα είναι ετήσια, θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων και θα απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους, ψυχοθεραπευτές-τριες και κοινωνικούς-ές λειτουργούς που παρέχουν αντίστοιχες υπηρεσίες. Σε αυτή θα συμμετέχουν ως εκπαιδευτές-τριες όλη η επιστημονική ομάδα και επιστημονικοί συνεργάτες-συνεργάτιδες του Orlando LGBT+ καθώς και καλεσμένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντική εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση.

Ο σχεδιασμός του ακολουθεί τα πρότυπα ευρωπαϊκών και διεθνών αντίστοιχων προγραμμάτων επιμόρφωσης και οι επιστημονικά υπεύθυνες του προγράμματος (Νάνσυ Παπαθανασίου – Έλενα-Όλγα Χρηστίδη) φέρουν την ανώτατη πιστοποίηση για την παροχή υπηρεσιών σε ζητήματα ποικιλομορφίας φύλου, σεξουαλικότητας και διαπροσωπικών σχέσεων από τον αναγνωρισμένο φορέα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη Μ. Βρετανία (Advanced Accreditation for working with Gender, Sexuality & Relationship Diversities -AAGSRDT, Pink Therapy, UK).

Περισσότερες λεπτομέρειες για ημερομηνίες, κόστος των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων και δυνατότητες υποτροφίας, καθώς και για τις αιτήσεις συμμετοχής, τον Σεπτέμβριο!