ΛΟΑΤΚΙ+ Παιδιά και Οικογένειες

γονεισ & Οικογενειεσ λοατκι ατομων
A PrActitioner’s resource Guide: Helping Families to Support Their LGBT Children

Tο εγχειρίδιο αυτό δημιουργήθηκε από το Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) και έχει στόχο να βοηθησει τους-τις ειδικους που δουλεύουν σε ένα ευρύ πεδίο, να κατανοήσουν τον κρίσιμο ρόλο της οικογενειακής αποδοχής και απόρριψης στην υγεία και την ευεξία των ΛΟΑΤ εφήβων, και να εφαρμόσουν καλές πρακτικές βοηθώντας τις οικογένειες και τους-τις φροντιστές να υποστηρίξουν τα ΛΟΑΤ παιδιά.

https://serendipitydodah.files.wordpress.com/2017/04/helping-families-support-their-lgbt-children.pdf 

Βιβλία για Παιδιά & εφηβουσ
Rainbow: A First Book of Pride

Το βιβλιο αυτό αποτελεί μια ωδή στις οικογένειες ουράνιο τόξο και μια επιβεβαιωτική αναπαράσταση της αγάπης ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς. Με φωτεινά χρώματα και χαρούμενες οικογένειες, γιορτάζει τη ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνεια και αποκαλύπτει  το πολύχρωμο μήνυμα πίσω από κάθε χρώμα της rainbow σημαίας.

https://www.apa.org/pubs/magination/441B269

Trans+: Love, Sex, Romance, and Being You

Το βιβλίο αυτό απτελεί ένα συμπεριληπτικό οδηγό για έφηβα άτομα που είνια τρανς, nonbinary, gender-nonconforming, gender-fluid, queer ή που διερευνούν την ταυτότητα φύλου τους και το σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Το TRANS+ απαντά σε ερωτήσεις γύρω από το φύλο και καλύπτει ζητήματα σχετικά με την ψυχική, σεξουαλική και φυσική υγεία, την αναπαραγωγή, τη φυλομετάβαση, τις σχέσεις, το σεξ και τη ζωή ως κούηρ άτομο.

https://www.apa.org/pubs/magination/441B263

Sewing the Rainbow: The Story of Gilbert Baker and the Rainbow Flag

Το βιβλίο αυτό ακολουθεί το ταξίδι του Gilbert Baker από μια μικρή πόλη στο Kansas ως το San Francisco, όπου βοήθησε στη δημιουργία της rainbow σημαίας και την κινητοποίηση του κινήματος για τα γκει δικαιώματα. Περιλαμβάνει σημειώσεις που παρέχουν μια πιο αναλυτική συζήτηση για το ξεκίνημα του κινήματος για τα γκει δικαιώματα και μια πιο λεπτομερή εικόνα της θέσης του Gilbert Baker στην ιστορία.

https://www.apa.org/pubs/magination/441B247

This Day in June

Το “This Day In June” προσκαλεί τους αναγνώστες να βιώσουν έναν εορτασμό pride και είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για  την εκμάθηση του σεβασμού, της αποδοχής και της κατανόησης για τα ΛΟΑΤ άτομα. Περιλαμβάνει ακόμα έναν Οδηγό Ανάγνωσης με γεγονότα από την ΛΟΑΤ ιστορία και κουλτούρα, καθώς και μια Σημείωση για γονείς και φροντιστές, με πληροφορίες σχετικά με το πως να μιλήσουν στα παιδιά για το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, με τρόπους κατάληλλους για κάθε ηλικία.

https://www.apa.org/pubs/magination/441B151

When You Look Out the Window: How Phyllis Lyon and Del Martin Built a Community

Tο βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία της Phyllis Lyon και της Del Martin, ενός από τα πλέον γνωστά και πολιτικά ενεργά ζευγάρια λεσβιών στο Σαν Φρανσίσκο. Περογράφοντας τη θέα από το παράθυρο της Phyllis και της Del, δείχνει πως ο ακτιβισμός ενός ζευγαριού άλλαξε ριζικά την κοινότητά τους και επέφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

https://www.apa.org/pubs/magination/441B225

Either Way: Story of a Gay Kid

Αυτό to κόμικ συνδυάζει τρεις ιστορίες σε μια: Μια ιστορία coming out, ένα μάθημα για τα πολιτικά δικαιώματα και την ισότητα στο γάμο και ένα ιστορικό μυθιστόρημα για έναν γκέι άντρα στο στρατό. Ο Cael ξεκινά να ανακαλύψει ποιος είναι  — κάτι το οποίο θέλει να μάθει περισσότερο από οτιοδήποτε. Με τη βοήθεια ενός έμπιστου δασκάλου, ενός νέου φίλου και του αγαπημένου του βιβλίου, ανακαλύπτει αυτό το οποίο γνώριζε από την αρχή.

https://www.apa.org/pubs/magination/441B204

Jacob’s Room to Choose

Όταν ο Jacob πηγαίνει στις τουαλέτες των αγοριών, τα άλλα αγόρια τον διώχνουν γιατί πιστεύουν ότι μοιάζει με κορίτσι λόγω τoυ ντυσίματός του.  Η συμμαθήτρια του, Sophie, έχει μια αντίστοιχη εμπειρία όταν προσπαθεί να πάει στις τουαλέτες των κοριτσιών. Όταν οι καθηγητές τους αντιλαμβάνονται τι συνέβη, ο Jacob και η Sophie, με τη βοήθεια του σχολείου, φέρνουν την αλλαγή στο σχολείο τους, καθώς όλοι ανακαλύπτουν τις πολλές μορφές που μπορεί να πάρει η έκφραση φύλου και πως να συμπεριφέρονται στους άλλους με σεβασμό.

https://www.apa.org/pubs/magination/441B268