Δυο χρόνια Orlando LGBT – Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα

Πριν λίγες μέρες κλείσαμε δύο χρόνια από την ίδρυσή μας και την έναρξη της δημόσιας παρουσίας μας!

Δύο χρόνια γεμάτα από δημόσιο λόγο και προσπάθεια διάχυσης επιστημονικών δεδομένων, συμμετοχές σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδας, δελτία τύπου, ημερίδες ψυχικής υγείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσκλήσεις σε διάλογο με συναδέλφους και λήπτες-τριες υπηρεσιών, εκπαιδεύσεις επαγγελματιών, έρευνα, δύο ακαδημαϊκά μαθήματα σε προπτυχιακό επίπεδο στα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας και Ψυχολογίας, το πρώτο διεπιστημονικό ετήσιο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας, και τελευταία, με την ολοκλήρωση και έκδοση του πρώτου εγχειριδίου στην Ελλάδα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα και τις ασφαλείς υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η ομάδα μας συνεχώς μεγαλώνει και ήδη προγραμματίζουμε τις δράσεις της ερχόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, που θα ανακοινωθούν τέλη Σεπτέμβρη.

Αυτά τα δύο χρόνια όμως, είχαν και δυσκολίες. Αντιμετωπίσαμε δυσπιστία από μερίδα της επιστημονικής κοινότητας, μέχρι και τιμωρητικές στάσεις για κάποια άτομα από εμάς σε επαγγελματικά και ακαδημαϊκά πλαίσια, επειδή μιλάμε δημόσια ως επαγγελματίες για ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, κόντρα στα στερεότυπα και τη συνήθη ρητορική που είχαμε συνηθίσει στη χώρα. Όλα αυτά όμως τα ανακαλούμε με χαμόγελο. Η συναδελφική αλληλεγγύη που προσπαθούμε να χτίζουμε, τα επιστημονικά δεδομένα και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι με το μέρος μας και ξέρουμε ότι η διεργασία της αλλαγής απαιτεί υπομονή και επιμονή.

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη και την εμπιστοσύνη.
Συνεχίζουμε δυναμικά, επιστημονικά και αλληλέγγυα.

*Στη φωτογραφία το σύγγραμά μας στην κεντρική προθήκη του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ~ POLITEIA BOOKSTORE.
Μπορείτε να το παραλάβετε απευθείας από εκεί ή άλλα κεντρικά βιβλιοπωλεία, ή να το παραγγείλετε από μικρότερα, ή και ηλεκτρονικά.