Βράβευση της Αυγής Σακετοπούλου και της Ann Pelegrini με το πρώτο βραβείο “Τειρεσίας” της επιτροπής για την Ποικιλομορφία του Φύλου και της Σεξουαλικότητας της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας

Θα θέλαμε να συγχαρούμε τις εξαίρετες συναδέλφους και αγαπητές φίλες, Αυγή Σακετοπούλου, ψυχαναλύτρια με έδρα τη Νέα Υόρκη, επιστημονική συνεργάτιδα του Orlando LGBT+ και Ann Pellegrini, ψυχαναλύτρια και καθηγήτρια στο New York University, για την βράβευσή τους με το πρώτο βραβείο “Τειρεσίας”, της νεοϊδρυθείσας επιτροπής για την Ποικιλομορφία του Φύλου και της Σεξουαλικότητας της Διεθνούς Ψυχαναλυτικής Εταιρείας (Sexual and Gender Diversity Studies Committee of the International Psychoanalytic Association -IPA).

Η βράβευση αυτή δεν είναι σημαντική μόνο για τις δύο συναδέλφους και το επαγγελματικό και ακαδημαϊκό πλαίσιο των Η.Π.Α, αλλά και γιατί δείχνει την εξέλιξη διεθνών εμβληματικών φορέων ψυχικής υγείας, όπως η Διεθνής Ψυχαναλυτική Εταιρεία, σε ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας.

Όσο κι αν στην Ελλάδα φαίνεται να απέχουμε από ανάλογα κομβικά βήματα, η εξέλιξη και η πρόοδος δεν μπορούν να αναστέλλονται, παρά μόνο να επιβραδύνονται.

Θερμά συγχαρητήρια στις συναδέλφους, και επιμονή για την αλλαγή και την συμπερίληψη έμφυλων/ΛΟΑΤΚΙ+ ζητημάτων σε πλαίσια ψυχικής υγείας για εμάς στην Ελλάδα.

……………………..

*Περιγραφή εικόνας: Ορθογώνια εικόνα με το έμβλημα της IPA και του Βραβείου, και τα ονόματα των βρεβευθέντων ατόμων και των εργασιών τους. Η εργασία των Saketopoulou & Pellegrini έχει τίτλο: “A feminine boy: normative investments and reparative fantasy at the intersections of gender, race, and religion”. Αναφέρονται επίσης δύο ακόμα εργασίες ως εξής: Honorary Mention: Paige Sweet, “Mask Up”: Identifying Anger in Gender Formations” και Sien Rivera: “From Battleground to Playground: A Winnicottian Reading of the Video Game Avatar as Transitional Phenomenon for the Queer, Transgender, And/Or Gender Non-Conforming Patient”