Συζήτηση “The Tragedy of Heterosexuality in Global Context” με την ακαδημαϊκό – συγγραφέα Jane Ward

Το Σάββατο 10/12 στις 17.00, στον κινηματογράφο Τριανόν, μετά από πρόσκληση της Inter Alia, συνομιλούμε με την αγαπημένη Jane Ward, καθηγήτρια φεμινιστικών σπουδών και συγγραφέα του βιβλίου “The Tragedy of Heterosexuality”.

Μετά την κεντρική εισήγησή της με τίτλο “The Tragedy of Heterosexuality in Global Context”, θα ακολουθήσει συζήτηση με τις επιστημονικά συνυπεύθυνες του Orlando LGBT+, Έλενα-Όλγα Χρηστίδη και Νάνσυ Παπαθανασίου και, τέλος, άνοιγμα της κουβέντας προς το κοινό.

Η εκδήλωση θα είναι στα αγγλικά.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω, καθώς και το λινκ της εκδήλωσης εδώ.

Σας περιμένουμε!

……………………

H Inter Alia σας προσκαλεί στην ανοικτή διάλεξη – συζήτηση με τίτλο “The Tragedy of Heterosexuality in Global Context” με την ακαδημαϊκό – συγγραφέα Jane Ward, που θα συντονιστεί από τις Έλενα Όλγα Χριστίδη και Νάνσυ Παπαθανασίου Επιστημονικά Συνυπεύθυνες Orlando LGBT+.

Η Jane Ward είναι φεμινίστρια queer καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Santa Barbara. Το τελευταίο της βιβλίο “The Tragedy of Heterosexuality” συγκέντρωσε πολλές θετικές κριτικές και είναι τιμή μας να την έχουμε κοντά μας στο πλαίσιο του “Roots Winter School”!

Το “The Tragedy of Heterosexuality”, που δημοσιεύτηκε το 2020, μας προσκαλεί να ξανασκεφτούμε την ιστορία του queer πόνου έναντι της ετεροφυλοφιλικής ευτυχίας και να σκεφτούμε πώς φανταζόμασταν εμείς την αγάπη, το σεξ και τις σχέσεις πριν κατευθυνθούμε απευθείας στους δρόμους της ετεροφυλοφιλίας. Σύμφωνα με την Ward, το να αναλάβουν τα ετερόφυλοφιλα άτομα την “ευθύνη” της ετεροφυλοφιλίας τους, θα μπορούσε να αλλάξει την – πολλές φορές – επιβλαβή και παραβιαστική κουλτούρα γύρω από αυτήν, αλλά και να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό της ως κάτι πιο απολαυστικό, απελευθερωτικό και ανάλαφρο.

Για πρώτη φορά η Jane Ward θα αναπτύξει τις ιδέες που ξετυλίγονται μέσα στο βιβλίο, συγκρίνοντας την δική της οπτική γωνία με την ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε διαβάσει το βιβλίο για να συμμετέχετε και η είσοδος είναι δωρεάν.