Συμμετοχή στο Στρογγυλό Τραπέζι “Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Σεξουαλικότητας”.

Σήμερα, από τις 16.00 ως τις 20.30, η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), η Β’ Παιδιατρική Κλινική Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Νοσοκομείο Παίδων “Π & Α Κυριακού” και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) “Στρατηγικές Αναπτυξιακής & Εφηβικής Υγείας”, διοργανώνουν Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο: “Το Συναρπαστικό Ταξίδι της Σεξουαλικότητας”.
 
Σε αυτό θα συμμετάσχει η επιστημονική συνεργάτιδα του Orlando LGBT+ Λίνα Λαχανιώτη, Κοινωνική Λειτουργός, PhD. και Μέλος της Επιτροπής για τη Διόρθωση του Καταχωρισμένου Φύλου σε ανήλικα άτομα του Υπουργείου Υγείας.
 
Το σχόλιό της, όπως και άλλων επαγγελματιών υγείας με επιβεβαιωτική, σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση στην παροχή υπηρεσιών σε τρανς άτομα, ελπίζουμε να καταστήσει σαφείς (τόσο στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας αλλά και στο ίδιο το Υπουργείο Υγείας) τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζεται να ακολουθηθούν για να οδεύουμε ουσιαστικά προς ένα συμπεριληπτικό, επιστημονικό και ασφαλές πλαίσιο υπηρεσιών φυλομετάβασης προς τα τρανς άτομα.