Ομάδες Εποπτείας για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας

(εικόνα από το tes.com)

Ο Σεπτέμβρης έφτασε και η ομάδα του Orlando LGBT+ συντονίζεται και ετοιμάζεται για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά!
Η πρώτη μας ανακοίνωση αφορά τις Ομάδες Εποπτείας για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και συγκεκριμένα προβλέπεται ότι:

– Θα γίνουν δύο κύκλοι εποπτείας, ο πρώτος από το Νοέμβριο έως το Μάρτιο και ο δεύτερος από το Μάρτιο έως τον Ιούλιο. Κάθε κύκλος θα αποτελείται από 5 συναντήσεις, δηλαδή μία κάθε μήνα.

– Σκοπός των εποπτικών ομάδων είναι ο προβληματισμός, ο αναστοχασμός και η ανατροφοδότηση σε ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας, έκφρασης και χαρακτηριστικών φύλου, μέσα από εμπειρίες που προκύπτουν στην επαγγελματική μας διαδρομή.

– Το μοίρασμα των εμπειριών, των αποριών και των φραγμών σε πλαίσιο ομάδας θα κάνει τις συναντήσεις πλουσιότερες, ενώ οι επόπτριες και ο επόπτης που θα συντονίζουν τις συναντήσεις θα βοηθούν στην επίλυση των δυσκολιών, την έγκυρη πληροφόρηση και την καθοδήγηση για περαιτέρω έρευνα και επιμόρφωση, βασισμένες-οι σε όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις κατευθυντήριες γραμμές για τη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Οι εποπτείες δεν αποτελούν ένα πλήρες επιμορφωτικό πρόγραμμα, αλλά μια καλή αρχή, με πρακτικές απαντήσεις, σε δυσκολίες που μπορεί να συναντάμε καθημερινά στη δουλειά μας.
Θέλοντας να κάνουμε πιο εύκολη την πρόσβαση στις ομάδες στους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να κάνουν αυτή την προσωπική δουλειά, ορίζουμε το κόστος συμμετοχής σε κάθε κύκλο εποπτείας στα 125€ που καταβάλλεται εφάπαξ (25€ η συνάντηση).
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Επόπτριες, επόπτης: Αλεξάνδρα Βασιλείου (PhD), Νάνσυ Παπαθανασίου (PhD), Αντώνης Πούλιος (PhD-c), Έλενα-Όλγα Χρηστίδη (MSc).

Xώρος διεξαγωγής: ο νέος χώρος του Orlando LGBT+,
Βασ. Κων/νου 26, Αθήνα, 7′ από το μετρό Ευαγγελισμός.

Ημερομηνίες-ώρες συναντήσεων: 1 Παρασκευή του μήνα, ώρα 18.30-20.30, αναλυτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στις συμμετέχουσες/συμμετέχοντες.

Αποστολή αιτήματος συμμετοχής στο contact@orlandolgbt.gr

(Παράκληση για τις εποπτείες η επικοινωνία να γίνεται μέσω mail και όχι μέσω της σελίδας στο fb).