Ανοίγουμε τον φάκελο των θεραπειών μεταστροφής στην Ελλάδα

Το άρθρο της Εφ.Συν.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας μας #ηταυτότητάσουδενθέλειαλλαγή και των πρώτων αποτελεσμάτων της πανελλήνιας έρευνάς μας για τις θεραπείες μεταστροφής στην Ελλάδα, πραγματοποιήσαμε χθες κλειστή συνέντευξη τύπου με όσα ΜΜΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Τα ενημερώσαμε για τα σοκαριστικά στοιχεία που καταγράφονται στις ανώνυμες μαρτυρίες που έχουμε συγκεντρώσει, και για τις επόμενες κινήσεις μας που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού, την έναρξη του δημόσιου διαλόγου και την ποινικοποίηση των θεραπειών μεταστροφής -και- στην χώρα μας.

Στο σημερινό άρθρο της Ντίνας Δασκαλοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών μπορείτε να έχετε μια πρώτη ενημέρωση για όλα τα παραπάνω.

Είμαστε σε επαφή με όλες-ους τις-ους δημοσιογράφους που επιθυμούν να αναδείξουν το ζήτημα, βοηθώντας μας να ασκήσουμε την μέγιστη δυνατή πίεση για να σταματήσουν όλες οι σχετικές πρακτικές που χαρακτηρίζονται πλέον ως βασανιστήρια, και βέβαια αποτελούν άλλη μια ακραία μορφή έμφυλης βίας.

Ευχαριστούμε επίσης όσες ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις παρευρέθησαν στην χθεσινή ενημέρωση του Τύπου και έχουν εκδηλώσει ήδη την πρόθεση να στηρίξουν την κοινή προσπάθειά μας.

Eδώ θα βρείτε το ερωτηματολόγιο της έρευνας, καθώς η συγκέντρωση στοιχείων συνεχίζεται.